Spreekbeurten en Scripties

Het onderwerp "hunebedden' leent zich prima voor het maken van een vette scriptie of spreekbeurt. Hunebedden hebben iets geheimzinnigs en dat maakt de meeste mensen nieuwsgierig om er meer over te willen weten. Deze website maakt het je makkelijk: je vindt hier meer dan voldoende informatie en je hebt een keus uit ca 75 foto's om je werk te illustreren! N.B. : Je mag uit mijn site naar hartelust kopiëren! Niet meer in bibliotheken uit moeilijke boekjes zitten overschrijven of zo. Niet meer nodig: Lekker relaxed achter je peeceetje een beetje knippen en plakken en klaar is Kees. Daar gaat-ie !

Hoe ga je te werk?

  • Gebruik als basis de page "Veel Gestelde Vragen". Hierin vind je het antwoord op alle denkbare vragen over hunebedden in klare taal. Niet overschrijven, maar gewoon even de tekst selecteren (met Ctrl-A), dan kopiëren (met Ctrl-C) daarna Word of Wordpad openen en daar in een leeg document het hele zaakje plakken (met Ctrl-V). Je kunt ook een deel van de tekst selecteren door er met de linker muisknop over te slepen. Dan bij voorkeur ff uitprinten want dat leest lekkerder.
  • Vind je de bouwers net zo interessant als de hunebedden zelf, gebruik dan ook nog de page "De Hunebedbouwers" met een prachtige schoolplaat van vroeger. Ook interessant voor je werkstuk is wellicht nog de vraag hoe die steenkelders werden gebouwd. Ook op deze page vind je mooie illustraties voor je werkstuk.

  • Bepaal het onderwerp. Dat kan gewoon "Hunebedden in Nederland" zijn of meer gericht: "Wie bouwden de Hunebedden" of met meer fantasie "Kathedralen uit de Steentijd" of "Mysterieuze Megalieten in Drenthe". Bedenk maar wat.

  • Deel je werkstuk overzichtelijk en logisch in. Dat doe je door er een verhaal met een begin en een eind van te maken en dat in hoofdstukken in te delen met een kop er boven. Vergeet niet jouw mening daar in te verwerken.

  • Je kunt natuurlijk mijn tekst letterlijk in jouw werkstuk plakken. Mag van mij maar dat is niet erg origineel. Mijn taal is perslot niet die van jou. Lees mijn verhaal even goed door en zorg dat je het begrijpt en schrijf in het jouw eigen woorden in je scriptie.

  • Hou in je scriptie ruimte voor illustraties. Browse maar even door mijn site en je vindt er meer dan genoeg. Even met de rechter muisknop op de foto klikken en daarna "opslaan als". Wel ff uitkijken in welke map hij terechtkomt en zonodig wijzigen. Misschien handig om voor je scriptie een aparte map te maken waar je alles in dumpt.

  • Nou ben je al bijna klaar. Laat hem voor de zekerheid nog even door je ouders lezen of door een vriend(in) die nog nog slimmer is dan jij. :-)

  • Wordt het een spreekbeurt, maak dan een spiekbriefje met de belangrijkste punten. Ga alsjeblieft niet de hele zaak zitten voorlezen want dat wordt geeuwen in de klas. Betrek de klas er bij door vragen te (laten) stellen waar jij het antwoord op weet! Oefen thuis alvast voor de spiegel of geef je familie een voorvertoning en probeer je lachen in te houden :-)!

VEEL SUK6 !!